De sier at alt som krysser elven Indus blir litt indisk – sånn gikk det også med biryani.
Den begynte som en persisk teknikk der man steker kjøtt og krydder og legger dem lagvis med ris. Brakt østover til India av mogulene på 1500-tallet møtte metoden kardemomme, nellik, mynte, pepper, muscat, og blomstret til noe nytt. Etter hvert som karavaner vandret og kjøkken forandret seg, fikk hver region sin egen stemme: Noen friske med mynte og sitron, andre runde med ghee og stekt løk. I dag forteller mer enn 25 kjære varianter den reisen i én gryte.
Bli med på Matkurs der vi lager to populære biryani-varianter:
13. november kl. 17.45-20.00 – Malabar biryani
11. desember kl. 17.45-20.00 – Hyderabadi dum biryani
Kom med entusiasme og god appetitt – og gå hjem med en biryani du vil være stolt av å dele!
OBS! Vi opplever at noen ikke møter opp på kursdagen eller sier fra seg plassen kort tid innen kursstart, så vi ser oss nødt til å innføre et gebyr om du melder deg av kurset etter kl. 12 på kursdagen eller ikke møter opp. Gebyret pålydende kr. 100,- sendes som et Vippskrav.

Påmelding
Det er satt begrensning på 10 plasser.