Torsdag 22 Mai
Kl. 17:45 - 19:45, Åsgård skole
Lær å lage den spanske baskiske ostekaken
Abhilash svinger seg rundt på kjøkkenet og lærer oss å bake ostekaker.

Har du noen gang smakt en ostekake som er mørk og karamellisert på toppen, men likevel fløyelsmyk og kremete inni? Da har du kanskje møtt den legendariske Basque-bakte ostekaken – også kjent som "den brente ostekaken". Den ser kanskje litt annerledes ut, men ett stykke er nok til å gjøre deg hekta!
 
Historien starter i en liten bar i San Sebastián, nord i Spania. Der glemte en kokk tiden – og stekte ostekaken for lenge og på for høy varme. Resultatet? En gyllen, nesten svidd topp og et bløtt, nesten flytende indre. Det ble starten på en internasjonal dessert-sensasjon!
 
Nå inviterer vi deg til å bli med på et koselig og smakfullt matkurs, hvor du lærer å lage denne unike kaken helt fra bunnen av. Sammen utforsker vi:
- Hvorfor akkurat denne kaken trenger ingen bunn
- Hva som gjør den perfekt gyllen – uten å bli for brent
- Hvordan du kan variere med smak, tekstur og servering
 
Dette kurset passer for alle – enten du er ny på kjøkkenet eller elsker å eksperimentere med baking. Ingen forkunnskaper er nødvendig, bare nysgjerrighet og lyst til å kose deg med gode smaker.
 
Kom for å lære – bli igjen for å smake!

TID: Torsdag 22. mai for den baskiske varianten, og torsdag 5. juni for en orientalsk ostekake (se egen kalenderaktivitet). Oppmøte kl. 17.45. (Vær presis!) Vi holder på et par timer, og den siste tiden setter vi oss sammen og smaker på den nydelige kaken.

STED: Åsgårds skoles kjøkken for mat-og helsefaget. Benytt inngangen på baksiden ved Søråsjordet.

Det er fullt, venteliste tilgjengelig

Det er satt begrensning på 12 plasser.

Send
2025 © Ås frivilligsentral