SAMMEN-familie Nordby, Vinterbro og Solberg

SAMMEN-familie ønsker familier fra Nordby, Vinterbro og Solberg! Påmeldingsfrist: Tirsdag 29.03.2024.

Hva er SAMMEN-familie? 

SAMMEN-familie er et gjentakende prosjekt som ble satt i gang i vår kommune i 2022 av Ås frivilligsentral i samarbeid med den internasjonale organisasjonen “SOS-barnebyer” og ulike kommunale tjenester i Ås.  

Dette prosjektet er for familier med barn, som har behov for og ønsker å få nye venner, å utvide eller styrke sitt nettverk lokalt, som kan bygges på videre. For å oppnå dette prosjektmålet, tilrettelegger SAMMEN-familie for at familier fra ulike bakgrunner møtes og blir kjent gjennom uformelle og hyggelige aktiviteter. Prosjektet bygges på likeverd og gjensidighet blant familiene og på denne måten skapes en mer naturlig løssluppen stemning for alle som deltar.  

Hvordan fungerer det? 

Finansiering. Prosjektet er finansiert av Ås frivilligsentral og er GRATIS for familier som deltar. Til gjengjeld forventes det at alle deltakere viser interesse for hverandre da SAMMEN-familie er avhengige av at alle blir med fra start til slutt av prosjektperioden. 

Hvem kan delta. I denne omgangen ønsker vi familier, inkludert eneforsørgere, med barn i alderen 0 til 12 år. Ungdommer er også velkomne til å bli med.  

Alle deltakere MÅ være åpne for andre nasjonaliteter og ulike språk. 

Hvordan vi velger deltakere. Prosjektkoordinatoren fra Ås frivilligsentral (heretter kalt koordinatoren) starter med samtaler med hver enkelt familie/foreldre for å bli bedre kjent med hvem de er, og hva de liker. Koordinatoren vil gjerne komme på hjemmebesøk. Etter det vurderer vi hvilke familier som passer sammen 

Gruppen vil bestå av en mangfoldig sammensetning av familier med barn og med ulike bakgrunner, inkludert minoritetsfamilier og norske familier. 

Hva skjer videre. I gruppen kobles 5-6 familier i en periode på cirka 3 måneder.  

Det viktigste av SAMMEN-familie prosjektet er de fysiske samlingeneGruppen møtes jevnlig (5 samlinger = 5 aktiviteter; 1 aktivitet hver andre-tredje uke). Det er gruppen selv som avtaler møtetidspunkter. Koordinatoren følger prosjektet fra start til slutt og deltar i alle fellessamlingene. 

Familiene gjør aktiviteter, som de sammen blir enige om. Koordinatoren kan presentere mulige aktiviteter å velge mellom, for eks. matlaging, skogstur med grilling rundt bålet, overnattingstur på Breivoll gård eller utflukt til nærområdet, osv. Egentlig er det ikke så viktig hvilke aktiviteter det er, bare at de er realistiske å gjennomføre og at alle har det hyggelig sammen.  

Først starter vi med et bli-kjent møte, som vil bli arrangert lørdag 6. april på et sted i nærområdetVi ønsker å finne et egnet sted for den første fellessamlingen, hvor vi har mulighet til å steke vafler og prate uavhengig av det lunefulle vårværet :-). Det blir koselig å møtes og samtidig legge planer for hvilke aktiviteter vi skal finne på sammen i hele perioden.  

Prosjektet avsluttes med en fest, en hyllest til alle deltakere. Der blir deilig mat, glede og underholdning!  


Kjenner du noen familier her i Ås kommune som bor på Vinterbro, Nordby eller Solberg, som kan være interesserte i å bli med i gruppen, så tips dem gjerne om vårt givende prosjekt.

Ta gjerne kontakt med prosjektkoordinator i SAMMEN-familie, Genia Kasianenko, ved Ås frivilligsentral om du har noen spørsmål eller vil melde på din familie. 

Her finner du kontaktalternativer: 

Tlf. 989 06 914,  

E-postievgeniia.kasianenko@as.kommune.no  

Eller fyll ut skjemaet nedenfor. 

Påmeldingsfrist: Tirsdag 29.03.2024.

Spørreskjema er stengt


.

2024 © Ås frivilligsentral